microtarasheh
تنظیمات بایوس

هرآنچه که درباره ی بایوس و تنظیمات آن باید بدانید !

بایوس در سیستم ها وظایف مختلفی منجمله بارگذاری سیستم عامل را داشته و مخفف عبارت  Basic Input/Output Sestem  می باشد . بایوس نوعی فرمیور است که توسط کمپانی های سازنده ( مانند  AMI / Award / Phoneix / IBM / Intel / Asus )  به روی یک IC ذخیره شده و بعنوان چیپ به روی مادربردها قرار میگیرد . هنگامیکه شما دستگاه را روشن میکنید ، بایوس سخت افزارهای سیستم را مقداردهی اولیه کرده و دستور راه اندازی را می دهد . درواقع مدیریت و کنترل سیستم را بر عهده دارد .

بایوس در کدام قسمت مادربرد تعبیه شده است ؟

بایوس در مادربردهای قدیمی در ROM قرار داشت اما در نسخه های جدید مادربرد در حافظه ی Flash می باشد . قرار گرفتن بایوس در حافظه ی فلش باعث راحتی روند بروزرسانی آن شده و مشخصه های جدیدی به آن می افزاید و باگ ها را از بین می برد . از نقاط ضعف قرار گرفتن بایوس در فلش نیز می توان به خطر آلوده شدن بایوس توسط Rootiki  اشاره کرد . بایوس در لپتاپ یک چیپ مربعی روی مادربرد است . در دستگاه های دو بایوس ، بایوس ها در مجاورت همدیگر هستند .

در برخی از مادربردها دو چیپ بایوس وجود دارد که یکی از چیپ ها اصلی و Main Bios بوده و دیگری چیپ پشتیبان ( Backup Bios ) می باشد . بدین ترتیب اگر تنظیمات بایوس اصلی به هر دلیلی از بین برود ، بایوس پشتیبان در مدار قرار خواهد گرفت و فرمان اجرای سخت افزار را می دهد . یکی از علل خرابی مادربرد ، پاک شدن یا از دست رفتن بخشی از اطلاعات حافظه بایوس است لذا از سلامت این قطعه مطمئن شوید . چیپ پشتیبان همان نسخه ی نرم افزاری چیپ اصلی را دارد . هنگامیکه اختلال در بایوس اصلی رخ دهد ، بایوس پشتیبان تنظیمات بایوس اصلی را به تنظیمات پیش فرض کارخانه باز می گرداند . از مزایای Dual Bios میتوان به تعمیر سریع بایوس و سوئیچ بین بایوس ها بصورت خودکار و بدون دخالت کاربر اشاره کرد .

تنظیمات بایوس

وظایف بایوس :

1. بررسی محتویات CMOS برای آگاهی از تنظیمات انجام شده توسط کاربر

2. لود کردن درایورهای استاندارد و Interrupt Handlers 

3. مقداردهی اولیه رجیسترها و مدیریت  Power

4. اجرای عملیات POST بمنظور اطمینان از صحت عملکرد قطعات سخت افزاری 

5. تشخیص درایوری که سیستم می بایست از طریق آن راه اندازی ( BOOT ) شود .

6. مقداردهی اولیه برنامه مربوط به استقرار سیستم عامل در حافظه ( Bootstrap )

7. بارگذاری سیستم

8. بارگذاری کنترلر و درایورهای سیستم

9. کنترل تنظیمات مربوط به سیستم نمایش

10. شناسایی دستگاه ها و فایل های قابل بوت شدن در سیستم عامل 

11. بررسی CMOS Setup جهت تنظیمات شخصی و سفارشی

همانطور که گفتیم بایوس به معنای  ” سامانه ورودی/خروجی پایه ای ”  می باشد که وظیفه ی آن هماهنگی و پیکربندی های پایه ای و همچنین بوت کردن سیستم عامل است . هنگام روشن کردن کامپیوتر ، بایوس وارد عمل شده و همانطور که از نامش پیداست انواع خروجی و ورودی ها مانند هارد دیسک – فلش مموری – ماوس – صفحه کلید – چاپگر و …  را تشخیص داده و آنها را مدیریت و سپس سیستم عامل را راه اندازی میکند .

شرح چند مورد از وظایف بایوس حین روشن شدن سیستم  : 

1. POST ( Power On Self Test ) :

یکی از کارهای اصلی بایوس تست قطعات سخت افزاری متصل به  کامپیوتر قبل از راه اندازی است تا از سالم بودن آنها مطمئن شود . درصورت بروز مشکل در قطعات سخت افزاری ( برای مثال نصب نبودن کارت گرافیک ) بایویس این خطا را توسط بوق های مشخص از طریق بازر ( Buzzer ) به کاربر اطلاع می دهد .

Buzzer ( بازر ) یک اسپیکر بسیار کوچک روی بدنه مادربرد است که وظیفه ی آن پخش انواع بوق در شرایط مختلف است . بایوس که توسط یک باتری اطلاعات مادربرد را ذخیره میکند ، پس از روشن کردن کامپیوتر و بررسی قطعات سخت افزاری مختلف ، درصورت سالم بودن همگی آنها دستوری به مادربرد می دهد که یک بوق کوتاه پخش کند تا کاربر متوجه روشن شدن کامپیوتر شود. ( همان بوقی که همیشه هنگام شروع به کار کامپیوتر می شنویم )

کدهای بوقی بایوس : 

بایوس به پیام های خطا برای آگاه کردن کاربران از وجود مسئله و اختلال اتکا دارد . چند کد بوقی مشهور بایوس عبارتند از :

بوق نامحدود ( تکرار شونده ) ⇐ خطای حافظه سیستم 

یک بوق بلند پس از دو بوق کوتاه ⇐ خطای کارت گرافیک

یک بوق بلند پس از سه بوق کوتاه ⇐ خطای گرافیک یا حافظه گرافیک

بوق های با ارتفاع بالا نامحدود ( تکرارشونده ) ⇐ خطای داغ شدن پردازنده

بوق های با ارتفاع بالا ، با ارتفاع پایین ( تکرارشونده ) ⇐ خطای پردازنده

2. پیکربندی های بایوس :

بایوس این امکان را به کاربر میدهد که بنا بر نیاز خود تطابق و هماهنگی قطعات ، کارایی و عملکرد سیستم ، تنظیمات پایه ای سخت افزاری را انجام دهد . برای مثال کاربر می تواند برای حافظه های مختلف اولویت بوت شدن را تنیم کند ( عکس از PC خودم ) ماژول صدای Onboard ، کنترلر USB و …  را تنظیم کند . درگاه های مختلف از جمله درگاه موازی و سریال را پیکربندی کند ، درصورت نیاز منابع را اورکلاک کند و …  تمامی این اقدامات توسط رابط بایوس یعنی Setup انجام میگیرد .

تنظیمات بایوس

3. فعال کردن بایوس سایر قطعات :

از آنجایی که انواع مختلف کارت گرافیک با درایوهای متفاوت وجود دارند ، گنجاندن تمامی درایوها در بایوس مادربرد غیرممکن است لذا با نصب یک بایوس دیگر به روی سایر کارت های گرافیک مشکل برطرف می شود . به این ترتیب بایوس مادربرد فقط بایوس کارت گرافیک را شناخته و آن را فعال میکند و ما تصویر را از طریق آن بایوس هنگام روشن کردن کامپیوتر مشاهده میکنیم . درواقع بایوس مادربرد لحظه ای کنترل را به بایوس کارت گرافیک می سپارد و پس از آن که مانیتور تصویر را بدرستی نمایش داد ، کنترل مجددا به بایوس مادربرد سپرده می شود . هنگامیکه قبل از نشان داده شدن اطلاعات بایوس مادربرد ، اطلاعات مختصری درباره کارت گرافیک نمایش داده می شود به همین دلیل است که بایوس کارت گرافیک اولین اطلاعات را برای نمایش به مانیتور می فرستد .

پس از آن ، کنترل به بایوس مادربرد سپرده می شود و سپس صفحه ی Setup نمایش داده می شود . در این حین تست های بیشتری روی منابع اصلی مانند ram انجام شده که پس از اتمام آنها سخت افزارهایی مانند هارددیسک ، درایوهای DVD/CD ، حافظه های USB و شناسایی و اطلاعات آنها جمع آوری می شود . درنهایت ممکن است اطلاعات مختصری درباره منابع سیستم به کاربر نمایش داده شود و در این مرحله تنظیمات ذخیره شده در CMOS بارگذاری می شود .

4. مرحله ی بعد از POST :

در این مرحله کدهای نرم افزاری که به Bootstrap معروف هستند توسط بایوس جهت تشخیص محل دقیق سیستم عامل که از طریق فلش باشد یا DVD و یا یک پارتیشن خاص اجرا می شود که درنهایت اجرای فرآیند بوت سیستم عامل را درپی خواهد داشت .

5. راه اندازی سیستم عامل :

از مهمترین وظایف بایوس راه اندازی سیستم عامل است . بایوس بوسیله حافظه جانبی ، کنترل سیتم را به سیستم عامل میسپارد و آخرین فرآیندی است که بایوس هنگام روشن کردن کامپیوتر انجام می دهد . برای اینکار بترتیب حافظه هایی که برای بوت شدن اولویت بندی شده اند را چک کرده و سیستم عامل را بارگذاری میکند .

مشکلات بایوس :

همانطور که گفته شد چیپ بایوس توسط کمپانی سازنده بصورت نرم افزاری کدگذاری شده است و واضح است که تغییرات نرم افزاری منجمله آپدیت کردن بایوس می تواند کدهای اصلی بایوس را با اختلال مواجه و مشکلاتی نظیر روشن نشدن ، تصویر نداشتن ، عدم ورود سیستم به محیط بایویس ، نصب نشدن ویندوز ، نمایش error و خطاهای متعدد ، کار نکردن پورت های ورودی و خروجی ، دیر بالا آمدن سیستم عامل ، ری استارت شدن مکرر و …  را درپی داشته باشد. لذا قبل از آپدیت حتما از آن بکاپ داشته باشید و ترجیحا آپدیت آن را به افراد خبره بسپرید.

پروگرام کردن بایوس :

درصورت مواجه با هر یک از موارد بالا ، یکی از راهکارهای قابل انجام پروگرام کردن بایوس است . برای اینکار IC بایوس توسط تعمیرکار مجرب از روی مادربرد جداشده و سپس با استفاده از پروگرامر و نرم افزار مخصوص مانند  7000 TNM  کدهای درست به روی آن تعریف شده و مجددا برنامه ریزی می شود و درنهایت IC بایوس در جای خود به روی مادربرد قرار میگیرد . درصورت مواجه با مشکلات ذکر شده می توانید به مرکز تعمیرات میکروتراشه مراجعه کرده و دستگاه خود را به متخصصان ما بسپرید تا در کوتاه ترین زمان و با رعایت استانداردهای جهانی تعمیر دستگاه شما بطور تخصصی انجام شده و IC بایوس بصورت صحیح پروگرام شود .

تنظیمات بایوس

تشخیص ورژن بایوس :

  1. دستیابی از طریق منو BOOT : کامپیوتر را ری استارت کنید ، قبل از نمایش لوگو شرکت سازنده ، کلید DEL را فشار دهید ( در برخی سیستم ها F2 ) ، هنگام روشن شدن سیستم بعد از نمایش لوگو شرکت سازنده ، پیام های اولیه حاوی ترکیبی از کلیدهای موردنیاز برای ورود به محیط بایوس نمایش داده می شود .درصورتیکه پیامی حاوی کلید میانبر مشاهده نکردید کافیست کلید Tab یا ESC را بفشرید . این کلیدهای دسترسی از هر سیستم به سیستم دیگر متفاوت می باشد از این رو حتما به اطلاعات و پیام هایی که هنگام بارگذاری سیستم ارائه می شود توجه کنید .
  2. دستیابی بعد از ورود به سیستم : سیستم را روشن کرده و وارد All Program شوید . در قسمت Accessories گزینه System Tools را انتخاب کنید و از منوی نمایش داده شده بروی System Information کلیک کنید . در ستون سمت راست صفحه ی نمایش داده شده ، Bios Version/Date را مشاهده میکنید .
  3. همچنین میتوانید در قسمت RUN عبارت msinfo32 را تایپ کزده و در بخش  BIOS Version/Date  نسخه و تاریخ بایوس را مشاهده کنید

آپدیت بایوس :

آپدیت بایوس مسئله مهمی در بحث نرم افزاری است . اینکار باید توسط متخصص انجام پذیرد تا با سخت افزار موردنظر سازگاری داشته باشد . بایوس یکی از مهمترین قطعات مادربرد هر دستگاهی است . این IC الکترونیکی کوچک شامل یک برنامه است که از زمان روشن شدن سیستم و پروسه ی بوت شدن آن تا کنترل قطعات مختلف سخت افزاری این دستگاه و رابط های ورودی – خروجی آن را برعهده دارد . کمپانی های تولیدی هرچند وقت یکبار نسخه ی جدید را برای بروزرسانی و آپدیت بایوس منتشر می کنند که شامل ویژگی های جدید – حذف یک سری از باگ های پنهان ورژن قبل – افزایش سرعت عملکرد – بهبود رابط کاربری و…   می شود . نسخه ی آپدیت بایوس را می توان از سایت کمپانی تولیدکننده دانلود کرد .

تنظیمات بایوس

 دلایل آپدیت کردن بایوس : 

استفاده از درایور هارد دیسک Ultra DMA IDE

بوت کردن سیستم با درایو CD-ROM

خطای سال کبیسه 

خطای سازگاری با سخت افزار یا نرم افزار 

استفاده از پردازنده ای جدید و عدم کارکرد صحیح

برخی از سیستم های قدیمی نیاز به بروزرسانی دارند تا بتوانند با قطعات Plog & Play جدید کار کنند .

درصورت تعویض ویندوز و ارتقاء آن احتمال بروز اختلالات پس از نصب ویندوز وجود دارد دراینصورت ابتدا باید بایوس را آپدیت کنید . مورد بعدی هنگامیست که دستگاه شما روی حالت Turbo Boost هنگ میکند که برای رفع آن باید بایوس را آپدیت کرد . ( Turbo Boost قابلیتی است که در لپتاپ های چند هسته ای وجود دارد و باعث می شود تا پردازنده بتواند پردازش های سنگین لپتاپ را انجام دهد درصورت از کار افتادن این قابلیت ، جهت رفع اختلالات بوجود آمده ناشی از آن باید تنظیمات بایوس را آپدیت کرد . خرابی ترانزیستورهای بکار رفته در IC های سیستم نیز از جمله مواردی است که آپدیت کردن بایوس را درپی خواهد داشت .

بطوریکه با فرکانس بیشتر از فرکانس پایه به فعالیت خود ادامه دهد . مورد بعدی که منجر به ارتقاء بایوس می شود زمانیست که شما برخی از قطعات سخت افزاری مانند رم – هارد – CPU و …  خود را ارتقاء داده اید . اگر پس از این ارتقاء با صفحه ی آبی ، ری استارت های مداوم ، عدم شناسایی رم توسط سیستم و…  مواجه شدید باید بایوس را آپدیت کنید .

همچنین گیر کردن دستگاه روی صفحه ی اول بوت ، عدم شناسایی برخی ورودی- خروجی ها مانند USB ، خاموش شدن ناگهانی ، Error پیدا نکردن هارد هنگام بوت شدن دستگاه و …   مواردی هستند که نشان میدهند . این اخطارها و مشکلات ( قبل از خط قبلی بنویسم ) نشان دهنده نقص فنی در ترانزیستورهای بکار رفته در IC بایوس هستند که میتوان با آپدیت کردن بایوس آن را برطرف کرد .

مراحل آپدیت بایوس :

قبل از آپدیت بایوس حتما از آن بکاپ گرفته و سپس بایوس را آپدیت کنید . برای بکاپ گیری می توانید از نرم افزارهایی مانند BIOS Backup Toolkit استفاده کنید .

برای اینکار مراحل زیر را بترتیب طی کنید : 1. ابتدا وارد سایت کمپانی سازنده شوید  2. مدل دستگاه خود را جستجو کنید   3. در اینجا تمام درایورها ، نرم افزارها و بروزرسانی های متناسب با مدل دستگاه تان را مشاهده میکنید .  4. به روی آخرین فایل بروزرسانی بایوس کلیک کرده و آن را دانلود نمائید  5. پس از دانلود مانند سایر نرم افزارهایی که نصب می کنید ، فایل دانلود شده را نصب کنید .  6. پس از اتمام نصب دستگاه بطور خودکار ری استارت شده و آماده بکار می شود .

تنظیمات بایوس

مهمترین تنظیمات بایوس و دسترسی به آن

گاهی کاربران نیاز پیدا میکنند تا با تغییر تنظیمات بایوس به عملکرد موردنظرشان برسند . برای تغییر تنظیمات بایوس باید از کلیدهای میانبر که معمولا کلید F2 یا کلید ترکیبی F2+F8 هستند متناسب با مدل و برند دستگاه خود استفاده کنید . هنگام روشن شدن و بالا آمدن سیستم ، با فشردن این کلیدهای میانبر میتوانید وارد بخش تنظیمات بایوس شوید .

بایوس دارای یک رابط است که به کاربر این امکان را می دهد تا تنظیمات و پیکربندی موردنیاز برای سخت افزارها ، ورودی ها ، حافظه جانبی ، اولویت راه اندازی ، تنظیمات زمان و تاریخ ، سرعت فن – سرعت CPU – RAM و…  را انجام دهد . این رابط به CMOS Setup و یا BIOS Setup معروف است و کاربر در مرحله ی نشان دادن صفحه تنظیمات می تواند وارد آن شده و تغییرات را اعمال کند ( روی این Setup می توان رمز گذاشت . )

* رمزگذاری بایوس : با تعریف رمز برای لپتاپ و یا کامپیوتر درواقع این رمز به روی بایوس گذاشته می شود تا از درایوها و اطلاعات کاربر در سیستم عامل محافظت کند . زمانیکه سیستم را بوت میکنیم از اطلاعات بایوس استفاده میکنیم و با این رمزگذاری از اطلاعات مختلف محافظت میکنیم .

* اطلاعات تنظیمات بایوس درون یک حافظه ی کوچک بنام  CMOS  که به روی مادربرد قرار دارد ذخیره می شود .  CMOS  مخفف عبارت Complementary Metal-Oxide-Semiconductor  است که بدون آن تنظیمات بایوس ازبین می رود و کامپیوتر هم نمی تواند ارتباط بین سخت افزارها را درک کند .

CMOS مانند رم عمل میکند و با قطع برق اطلاعات آن از بین می رود که برای جلوگیری از این اتفاق ، CMOS توسط یک باتری بصورت مداوم شارژ می شود . وقتی کامپیوتر روشن می شود ، بایوش اطلاعات را از  CMOS دریافت کرده تا اطلاعاتی مانند تنظیمات سخت افزاری ، زمان ، تاریخ و …  را متوجه شود .

تراشه CMOS معمولا 256 بایت است و 6-10 سال عمر میکند و ولتاژ 3 ولت دارد .

علائمی مانند عدم نمایش درست ساعت و تاریخ ، کند حرکت کردن زمان و…  نشانه ی خرابی CMOS هستند . اگر به روی بایوس رمز گذاشتید و آن را فراموش کرده اید ، باتری CMOS را یکبار از محل خود خارج و مجددا وارد کنید . با اینکار CMOS به تنظیمات کارخانه برمی گردد ( فقط برای مادربرد کامپیوتر ) و تمامی تنظیمات پاک می شوند مانند روز اول  . با فشردن DEL رد بعضی از مدل ها _ F2در دستگاه های ASUS _ F10 در دستگاه های ACER

تنظیمات بایوس

تفاوت بایوس با UEFI :

UEFI یک رابط فریمور یکپارچه قابل توسعه است که می تواند همه ی کارهای بایوس را به شکلی بصرفه تر انجام دهد و به نوعی یک آپگرید برای بایوس است که بدلیل سرعت و امکانات بیشتر نسبت به بایوس ، جایگزین آن در سیستم های جدید ( ویندوز 8 به بعد ) شده است . UEFI مخفف عبارت Unified Extesible Firmevare است و سازگاری مناسبی با ویندوزهای 10 و 11 به شرط فعال بودن Secure Boot و UEFI دارد بطوریکه در لپتاپ هایی که بصورت پیش فرض این ویندوزها را داشته باشد از UEFI بجای بایوس استفاده شده است . این تکنولوژی ابتدا توسط شرکت اینتل و با نام EFI ساخته شد . بدلیل امکان نصب سیستم عامل های قدیمی تر روی مادربردهای جدید ، معمولا در UEFI از بایوس هم بهره برده شده است به نحوی که کاربر قادر به انتخاب بین آنها باشد .

از ویژگی های UEFI می توان به سرعت بیشتر بوت شدن سیستم عامل نسبت به بایوس ، امنیت و پشتیبانی بهتر از سخت افزارهای PC و Secure Boot که باعث می شود در فرآیند بوت سیستم عامل به بدافزار آلوده نشده و در یک محیط امن اجرا شود اشاره کرد . بایوس فضای گرافیکی مناسب و کاربرپسندی ندارد و فقط می توان با کیبورد با آن کار کرد اما UEFI گرافیک و محیط مناسب تری داشته و می توان از ماوس هم استفاده کرد .  علاوه بر اینها UEFI از درایورهای بیشتری پشتیبانی میکند .

همانطور که گفته شد برای استفاده از UEFI ، مادربردشما باید از این قابلیت پشتیبانی کند و هارددیسک کامپیوتر بصورت GPT پارتیشن بندی شده باشد . بایوس از پروتکل MBR برای ذخیره اطلاعات و داده های هارد دیسک استفاده میکند درحالیکه UEFI از طریق GPT اینکار را انجام میدهد .

MBR  قسمتی از حافظه است که وظیفه ی اجرای سیستم عامل بصورت غیرزنده را دربردارد . همچنین کاربر می تواند برای حافظه های گوناگون اولویت بوت شدن تعیین کند . ماژول صدای Onboard و یا کنترلر USB را تنظیم کند . درگاه های مختلف موازی و سریال را پیکربندی کند و درصورتیکه نیاز باشد منابع را Overclock کند . اینکار با استفاده از Setup ( رابط بایوس ) انجام می شود .

در MBR بدلیل ماهیت 32 بیتی تنها میتوان 4 پارتیشن با محدودیت 2 ترابایت ایجاد کرد درحالیکه GPT مربوط به UEFI بدلیل 64 بیتی بودن ، محدودیتی برای پارتیشن بندی ندارد . از آنجا که UEFI مستقل از پلتفرم است منجر به افزایش سرعت و کارایی کامپیوتر می شود . این ویژگی زمانی به چشم می آید که از هارددیسک هایی با ظرفیت بالا استفاده کنید . ( لازم به ذکر است که نوع پیکربندی UEFI هم مهم است )

بزرگترین مزیت UEFI نسبت به بایوس ، امنیت آن است . در UEFI فقط درایوها و سرویس های تایید شده اجازه اجرا در میان بارگذاری سیستم عامل خواهند داشت بدین ترتیب از عدم اجرای هرگونه بدافزار در هنگام آغاز به کار ویندوز می توان مطمئن شد .

تنظیمات بایوس

9.1 _ دسترسی به تنظیمات UEFI :

همانند بایوس با فشردن کلیدهای میانبر در هنگام بوت کردن می توان وارد این تنظیمات شد . اگر اطلاعی از کلیدهای میانبر ندارید میتوانید بعد از بوت کامل ویندوز و مشخص شدن دسکتاپ کلید Shift را نگه دارید و سپس به روی دکمه  Restart  کلیک کنید ( حتما کلید Shift را حین ری استارت نگه دارید ) سپس مسیر زیر را طی کنید :

Troubleshooting > Advanced Option > UEFI Firmware  درصورتیکه نمی دانید هرگزینه چه کارایی دارد تنظیمات را دستکاری نکنید .

*جمع بندی : از طریق بایوس میتوان ترتیب بوت شدن ، قابلیت Wake On Lan ، مدیریت میزان مصرف برق یا Power Management ، افزایش مقدار رم کارت گرافیک ، افزایش پالس کاری سی پی یو ( Overclocking ) و …   را انجام داد . در سیستم های جدید ، UEFI بدلیل بهره مندی از قابلیت ها و امنیت بیشتر جایگزین Bios شده است.

 

امیدواریم این محتوای برای شما عزیزان مفید باشد . درصورتیکه دررابطه با آپدیت ، پروگرام و سایر مسائل مربوط به بایوس سوالی دارید در قسمت دیدگاه مطرح فرمائید تا در اسرع وقت پاسخ دهیم و یا با شماره 09125343007 ( مهندس مرادی ) تماس حاصل کنید .

 

8 دیدگاه

  • درود.
    یکی از هادرهای من که ویندوز روش نصب نیسس مشکل داره ک اون مهم نیس فقط هروقت کامپیوتر روشن میکنم یه ارور اول صفحه مادربرد نشون میده که باید کلید اف۱ بزنم برم بایوس از اونجا دربیام بیرون تا ویندوز بالا بیاد ،چطوری متونم این ارور رو تو صفحه اول غیرفعال کنم که ویندوز بدون دردسر بالا بیاد؟مادربردمasus h310m praim

    • سلام بر شما . درابتدا باتری بکاپ مادربرد را چک کنید ، درصورتیکه اوکی بود در قسمت boot هاردی که ویندوز دارد در اولویت boot قرار دهید .

      باتشکر از ثبت نظرتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *