microtarasheh
تشخیص کارت گرافیک ماین شده

تشخیص کارت گرافیک ماین شده

افت و خیزهای اخیر بازار ارز دیجیتال و عدم تخصص افرادی که در این حوزه فعالیت داشته اند سبب شد تا بسیاری از ماینرها از استخراج دست کشیده و شروع به فروش کارت گرافیک های خود کنند . به این ترتیب کارت گرافیک های ماین شده زیادی وارد بازار شده و ممکن است کاربران متوجه این موضوع نشوند و آن را خریداری کنند . استفاده از کارت گرافیک برای ماین ارزدیجیتال ، به مرور زمان آسیب سخت افزاری به کارت گرافیک میزند لذا خرید آن صرفه اقتصادی نداشته و منطقی نیست چراکه حتما نیاز به تعمیر پیدا خواهید کرد ، از این رو  تشخیص کارت گرافیک ماین شده از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بهتر است قبل از خرید کارت گرافیک بتوانید ماین شده بودن آن را تشخیص دهید .

معمولا کاربران با بودجه محدود برای کارهایی نظیر گیم ، تدوین و…  ممکن است به سراغ تهیه کارت گرافیک دست دوم بروند اما باید بتوانند تشخیص دهند که با آن کارت گرافیک ماین انجام شده است یا خیر . در این مقاله نکاتی دررابطه با کارت گرافیک های دست دوم میدهیم که مطالعه ی آن در انتخاب یک کارت گرافیک دست دوم و ماین نشده بسیار کمک کننده خواهد بود . همراه ما باشید .

اینگونه نیست که تهیه کارت گرافیک دست دوم همیشه مناسب نبوده و به ضرر کاربر باشد بلکه اگر درست و بادقت انتخاب شوند میتوانند انتخاب مناسبی باشند چراکه کارت گرافیک های نو بسته به نوع مدلشان گران قیمت بوده و میتوان با انتخاب درست ، دست دوم آن را باقیمت پایین تر و با همان عملکرد خریداری کنید اما باید بدانید چه مدت از کارت استفاده شده – در چه شراطی نگهداری شده – کدام نواحی تعمیر شده – چند مرتبه خمیر و یا پد سیلیکون تعویض شده – چند مرتبه کارت گرافیک شستشو و سرویس شده است و…

برای افرادی که میخواهند کارت گرافیک دست دوم خریداری کنند همواره این احتمال وجود دارد که ناخواسته یک کارت گرافیک ماین شده را انتخاب کنند . بسیاری از ماینرها هنگام فروش کارت گرافیک ماین شده ی خود ، آن را بسیار تمیز و نو میکنند تا بتوانند آن را به گیمرها و افراد دیگر بفروشند به نحوی که درنگاه اول و به ظاهر نمیتوان ماین شده بودن آن را تشخیص داد . اقداماتی نظیر تمیز کردن آن با کمپرس هوا برای ازبین بردن گردوغبار ، تعویض فن ، تعویض خمیرسیلیکون و پدهای حرارتی و …  را انجام میدهند تا در نگاه اول بامشکلاتی مانند صدای فن ، گرمای بیش از حد و …  مواجه نشوید . باوجود تعمیر و تعویض قطعات ، کارت گرافیک ماین شده همچنان پتانسیل خرابی بالایی دارد .

نرم افزار GPU-Z :

یکی از راه های مطمئن و کمک کننده جهت تشخیص کارت گرافیک ماین شده استفاده از نرم افزارهایی نظیر  GPU-Z  می باشد . بعنوان مثال کارت گرافیک  RTX3080  تنها در دو مدل 10 و 12 گیگابایتی با رابط  320  و  384  بیتی به بازار عرضه شده است . بنابراین اگربعنوان مثال یک کارت گرافیک دست دوم و ماین شده  3080  را در  GPU-Z  تست کنید ممکن است و متوجه شوید که تنها 8 گیگابایت حافظه فعال با رابط  256  بیتی دارد ، به این معناست که دو عدد از ده عدد چیپ های  Memory  بکار رفته در این کارت گرافیک بعلت ماین در شرایط نامناسب آسیب دیده و از کار افتاده اند  که با تعویض چیپ های از کار افتاده و معیوب حافظه ، این کارت به شرایط نرمال بازمیگردد . شاید در نگاه اول کارت گرافیک دست دوم بسیار ارزان تر از نو باشد اما هزینه ی تعمیرات آتی آن بیشتر از قیمت کارت خواهد شد ، پس بهتر است به سراغ کارت گرافیک های ماین شده نروید .

چرا کارت گرافیک ماین شده باید مهم باشد ؟

کارت گرافیک هایی که از آنها دراستخراج ارزدیجیتال استفاده می شود ، مدت های طولانی و در دمای بالا تحت فشار و بار شدید قرارگرفته و ماین میکنند که این موضوع میتواند به مدارهای  GPU  آسیب برساند . از طرفی هنگام استفاده از کارت گرافیک ، به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به سیستم باید از سیستم تهویه مناسب استفاده کرد که معمولا ماینرها به این نکات و اقدامات ایمنی توجه کافی ندارند .

تشخیص کارت گرافیک ماین شده :

این تصور که برای استخراج ارز دیجیتال صرفا از کارت گرافیک های قدرتمند و رده بالا استفاده می شود غلط است !برخی از ماینرها برای رسیدن به هش ریت مطلوب خود از ترکیبی از کارت های میان رده و بالارده برای استخراج استفاده کرده و آنها را ادغام میکنند بنابراین اگر قصد خرید هرنوع کارت گرافیک را دارید ، ابتدا آن را بررسی کنید .

مواردی که در انتخاب کارت گرافیک مناسب کمک کننده هستند :

1.بررسی سخت افزار :

تغییر رنگ در برد کارت گرافیک ( PCB ) کارت گرافیک معمولا بدلیل قرارگیری در محیط و شرایط نامناسب ، وارد شدن فشار زیاد ، عدم سرویس دوره ای و یا فرسودگی می باشد . همچنین در اثر تعمیر و حرارت زیاد ، آن ناحیه از برد کارت گرافیک متمایل به زرد میشود که از روی خطوط و نوشته های سفید قابل تشخیص است .

2. پورت های اتصال :

پورت های اتصال واحد . به این دلیل که کارت گرافیک هایی که اساسا برای ماین طراحی شده اند دارای DVI یا DC  میانگین ؟  نیستند و نمایشگر  P106 ندارند . این اقدامات توسط شرکت سازنده ایجاد میگردد تا آن ها را برای استخراج آماده کند .

3.سروصدای اضافه فن و صدای Coil Whine :

از کارت گرافیک در محیط آرام و بی صدا تست بگیرید تا بتوانید ایراد فن ها و همچنین Ciol Whine را تشخیص دهید .  Coil Whine به صدای ناشی از لرزش سیم پیچ های قطعات الکترونیکی می گویند که معمولاً برای کارت گرافیک و پاور بیشتر رخ می دهد و یکی از نشانه های فرسودگی و یا عدم تغذیه مناسب کارت گرافیک است که میتواند در اثر استفاده از پاور غیراستاندارد و خراب اتفاق بیوفتد . سروصدای غیرعادی فن ها نیز یکی از نشانه های کارکردن بیش از حد کارت گرافیک است ( البته گاهی نیز برخی از فن ها زودتر از حالت معمول خراب میشوند ) . عدم شستشو فن ها و سرویس دوره ای میتواند در خرابی هرچه زودتر فن ها کمک کننده باشد بنابراین خرابی فن نشان از استفاده نادرست از کارت گرافیک دارد .

تشخیص کارت گرافیک ماین شده

 

4.حرارت بیش از حد :

در کارت های گرافیک برای خنک سازی و هدایت گرمای تولید شده از پردازنده و سایر چیپ ها به خارج ، از خمیرسیلیکون یا پدهای حرارتی استفاده میگردد . درصورتیکه کارت گرافیک مدت زیادی تحت فشار و بار قرار گیرد ، خمیر و پد حرارتی کارایی خود را از دست داده و گرما منتقل نمی شود بنابراین آن ها را بررسی کنید تا ببینید خشک شده است یا خیر . مقدار اولیه آن حداقل برای 2 سال استفاده عادی کافیست ، هرچقدر کارت گرافیک با شدت بیشتری کار کند ، خمیرها سریع تر خشک می شوند . ازطرفی ممکن است فن کارت گرافیک بدلیل وجود گردوغبار و یا فرسوده شدن بدرستی کار نکرده و گرما را خارج نکند که نشانگر استفاده سنگین و زیاد از کارت گرافیک موردنظر است . دمای بیش از حد کارت گرافیک میتواند دلایل دیگری مانند تعمیرات سنگین و غیراصولی ، بازکردن و بستن اشتباه خنک کننده فن ، استفاده اشتباه از خمیرسیلیکون و …  نیز داشته باشد .

5.اورکلاک :

تقریبا تمام ماینرها جهت افزایش بهره وری کارت گرافیک به سراغ اورکلاک کردن آن می روند . اورکلاک به معنی افزایش سرعت پردازش پردازنده GPU و حافظه است که در مقاله   اورکلاک کارت گرافیک   به آن پرداختیم که مطالعه ی آن را توصیه میکنیم . از آنجایی که اورکلاک عملکرد قطعات را ارتقاء میدهد ، به مرور زمان با علائمی روی برد همراه است . اینکار در طولانی مدت موجب تغییر رنگ روغن اطراف ماژول حافظه و پردازنده GPU می شود . اگر متوجه رنگ زرد اطراف آنها شدید ، میتوان نتیجه گرفت که آن کارت تحت فشار قرارگرفته و از آن برای ماین استفاده شده است .

6.بایوس :

به دلیل اصلاح و تغییر برخی از پارامترها نظیر فرکانس GPU ،حافظه و …   تنظیمات بایوس در کارت گرافیک های ماین شده با کارت گرافیک های معمولی متفاوت است لذا حتما تنظیمات کارت موردنظر را با تنظیمات کارخانه مقایسه کنید . اگر تنظیمات متفاوت بود به احتمال زیاد از آن برای استخراج استفاده شده است .

7.تست فشار :

برای سنجش عملکرد کارت گرافیک پیشنهاد میکنیم حتما از آن تست فشار بگیرید . نرم افزار  Furmark  در این زمینه کمک کننده است . درحین اجرای تست به فن های کارت گرافیک توجه کنید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید . تست فشار علی رغم ماین شده بودن کارت گرافیک یا نه ، بخوبی توانایی کارت گرافیک را نشان میدهد . درصورتیکه تست فشار نتیجه مطلوبی نداشته باشد ، کارت گرافیک مناسب نبوده و از خرید آن صرف نظر کنید .

8.وجود روغن لحیم :

درصورتیکه کارت گرافیک تعمیر شده باشد ، آثار روغن لحیم روی برد قابل مشاهده است . اگرچه این روغن با الکل سفید قابل شستشو است اما چنانچه برچسب های کاغذی چرب شوند غیرقابل بازگشت خواهد بود و شما میتوانید متوجه تعمیر صورت گرفته شوید .

***  لزوما باز شده بودن کارت گرافیک نشان از خراب بودن آن ندارد ! اتفاقا شستشو و سرویس فن و همچنین تعویض به موقع پد و خمیر سیلیکون نشان از مراقبت صحیح شخص قبلی دارد .

تشخیص کارت گرافیک ماین شده

آیا ماین و استخراج ارز دیجیتال به کارت گرافیک آسیب می رساند ؟

در هنگام ماینینگ فشار اصلی به روی پردازنده GPU و حافظه است و درصورتیکه اورکلاک نیز انجام شده باشد ، این فشار بیش از پیش خواهد شد . عامل اصلی در آسیب دیدن این دسته از کارت های گرافیک ، فشار بیش از حد روی پردازنده ، عدم برق رسانی و تغذیه صحیح توسط پاور ، عدم دفع گرما و حرارت تولیدی است . به همین دلیل کمپانی سازنده برای این دسته از کارت های گرافیک خنک کننده های قوی مطابق با کاربرد گیمینگ یا ماینینگ و با تاکید بر فشار کاری GPU طراحی و تولید میکند تا حرارت بدرستی دفع شود . پس هرگز از کارت گرافیک معمولی انتظار کارت گرافیک عالی نداشته باشید . 

در ماینینگ فشار زیادی بر مموری ها و ارد می شود و از آنجایی که خنک کننده مناسبی درنظر گرفته نشود ، باعث افزایش شدید دمای آنها می شود . علاوه بر آن با انجام اورکلاک ( برای دستیابی به کارایی و هش ریت بالاتر ) دمای حافظه نیز بالاتر می رود . درصورت نبود سیستم تهویه و خنک سازی مناسب ، آسیب وارد می شود . درحین ماین مهم است که سیستم استخراج بدون قطعی کار کند ( تا معدل استخر خراب نشود ) به همین دلیل باید دائما روشن و درحال کارکردن باشد لذا به پاورهای فوق العاده باکیفیت و استاندارد با بازدهی بالا نیاز است که درغیراینصورت آسیب زننده خواهد بود .

شرایط مناسب ماینینگ :

ماینرها  24 ساعت هفته مشغول استخراج ارز دیجیتال هستند که باید در شرایط مناسبی قرار گیرند به همین دلیل خرید این دسته از کارت های گرافیک ریسک های بخصوص خود را دارد . ریگ ماینینگ باید در مکان خنک باشد ( رطوبت بالا در درازمدت باعث سولفاته شدن قطعات میشود از این رو بهتر است از کولرگازی برای خنک سازی استفاده شود ) . برای انتقال حرارت نیز بهتر است از پد مسی بجای خمیر سیلیکون استفاده شود . همچنین هنگام خرید از کیفیت و سلامت پاوری که از آن برای کارت گرافیک استفاده شده است اطمینان حاصل کنید .

نتیجه گیری : 

در ابتدا بهتر است به سراغ فروشندگان معتبر بروید که اطلاعات دقیق را به شما دهند . همچنین مهلت تست کافی حداقل 72 ساعت از فروشنده درخواست کنید و در این مدت بهتر است به تعمیرکار مجرب مراجعه کرده و تمام تست ها را انجام دهید . حتما به خاطر داشته باشید که تست را در شرایط ایمن انجام دهید بعنوان مثال تست در محیط نامناسب و گرم و با پاور معیوب میتواند به کارت گرافیک آسیب برساند . در ادامه سیستم خنک کننده را برداشته و برد کارت گرافیک را بررسی کنید که آثاری از تعمیر و آسیب سخت افزاری وجود نداشته باشد .

درنهایت انتخاب یک کارت گرافیک دست دوم ماین شده و خرید آن مستلزم درنظر گرفتن نکات احتیاطی متعددی بوده و ریسک های مختص خود را دارد بعنوان مثال یکی از نگرانی های کاربران درحین خرید کارت گرافیک ماین شده این است که بیش از اندازه از آن کار کشیده شده و درزمان کوتاهی بطورکامل مستهلک شود و یا عملکرد آن کاهش پیدا کند . اما باتوجه به وضعیت بازار گرافیک و قیمت مدل های آکبند ، شاید چاره ای جز خرید آن نداشته باشید . نکات ذکر شده در این مطلب در انتخاب کارت گرافیک دست دوم کمک بسزایی میکند که با انجام آنها میتوانید ریسک خرید را تا حد امکان پایین آورید , چنانچه تخصص کافی در شناسایی کارت گرافیک دست دوم ندارید بهتر است به سراغ یک تعمیرکار حرفه ای سخت افزار بروید . اگرچه در این مقاله موارد قابل شناسایی کارت گرافیک ماین شده را معرفی کردیم اما این مطلب درمقایسه با تجربه ی افراد متخصص کارایی کمتری دارد .

شما عزیزان میتوانید سوالات خود را در قسمت نظرات ارسال نمایید تا در اسرع وقت توسط کارشناسان پاسخ داده شود . همچنین میتوانید با مراجعه به صفحه ی   تعمیر کارت گرافیک   اطلاعات مفید و جامعی در رابطه با کارت گرافیک و نحوه ی تعمیر آن بدست آورید . 

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *