microtarasheh

همه چیز درباره ی کارت گرافیک  RX 580

کارت گرافیک به نوعی یک کارت توسعه است که به روی مادربرد نصب میشود و وظیفه ی آن دریافت اطلاعات از سیستم مرکزی و ارسال آن به نمایشگر است بنابراین با ارتقاء کارت گرافیک و افزایش کیفیت آن ، کیفیت تصویر نیز ارتقاء میابد . در دنیای کارت گرافیک ، مدل های بسیار زیادی وجود دارد که بسته به نوع نیاز و بودجه خود باید انتخاب کنید . در این مقاله به بررسی سری  RX 580  میپردازیم . 

کارت گرافیک  RX 580  در آوریل سال 2017 وارد بازار شد . معماری این کارت پولاریس بوده و  براساس فرایند تولید 64 نانومتری جهت استفاده ی گیمیرها طراحی و ساخته شده است . همچنین این کارت از 8 گیگابایت حافظه GDDR 5 با حافظه 256 بیتی که منجر به ایجاد پهنای باند 256.5 گیگابایت خواهد شد .

برای استفاده از برنامه هایی که بیشترین پردازش خود را روی کارت گرافیک دارند ، انتخاب یک کارت گرافیک مناسب باعث وضوح بهتر تصویر هنگام اجرای بازی های گرافیکی میشود . همچنین باتوجه به اینکه مهمترین قسمت یک سیستم گیمینگ کارت گرافیک آن بوده و پردازنده نقش چندانی ندارد ، برای داشتن تصویری باکیفیت تر و با وضوح بالاتر ، کارت گرافیک باید از حافظه گرافیکی ( RAM ) و پهنای باند بالایی برخوردار باشد .

قبل از خرید کارت گرافیک مناسب باید موارد زیادی ازجمله نرخ  FPS  را درنظر بگیرید . FPS به معنای تعداد فریم ها در یک ثانیه است ، به این ترتیب هرچه تعداد فریم ها در یک ثانیه بیشتر باشد اجرای بازی روان تر میشود .  بعنوان مثال نرخ 30 فریم بر ثانیه در اغلب بازی های تک نفره یا آنلاین غیررقابتی مشکلی ایجاد نکرده و با افزایش آن تجربه ی کاربری بهتری خواهید داشت . با این تفاسیر کارت گرافیک  RX 580  بسیاری از نرم افزارها و بازی های روز را باکیفیت قابل قبولی اجرا میکند و میتوان گفت گزینه ی مناسبی برای خرید در رنج قیمت پایین است .

مشخصات فنی کارت گرافیک RX 580 : 

1. طراحی :

این کارت در دو مدل 4 گیگ و 8 گیگ به بازار عرضه شد . هردو مدل به معماری پولاریس مجهز هستند . این کارت از نسل چهارم  GNC  بهره میبرد که بعلاوه تکنولوژی 14 نانومتری FinFET ، باعث کاهش مصرف انرژی و آسیب های ناشی از گرما و حرارت شده و همچنین نویز تولید شده توسط کارت گرافیک را کاهش داده است . 

در سری  RX580  از هسته های گرافیکی  GCN ( Graphic Core Nate  )  معماری مشهور  AMD استفاده شده است . کارکرد طولانی مدت همراه با بالاترین عملکرد ممکن از فن ها رو میتوان از این کارت گرافیک انتظار داشت . این کارت گرافیک با حافظه ی 256 بیتی از نوع  GDDR5  باسرعت  RAM  مناسب ، بهترین میزان پهنای باند حافظه گرافیکی را در اختیار کاربر قرار میدهد .

2. تراشه :

تراشه این کارت ( 8 گیگ )  Polaris XLX 20  می باشد که از  3,034  واحد  Stream Processor  بهره میبرد درحالیکه نسخه 4 گیگ دارای 2,304 هسته است . هردو مدل شامل هسته های گرافیکی نسل چهارم  GCN  می باشند که باعث ارتقاء قدرت پردازش در اجرای بازی ها و برنامه ها شده است . سرعت تراشه این کارت از  1366  مگاهرتز شروع شده و توانایی افزایش یافتن تا  1286  مگاهرتز را دارد .

3. سیستم خنک کننده :

سیستم  cooling  این کارت نسبت به مدل های قبلی ارتقاء پیدا کرده است . خنک کننده های مربوط به  VRAM  و  GDDR  شامل خمیر سیلیکون به نحوی توسعه داده شده است که  20-30%  از دمای آنها و  5%  از دمای کل کارت گرافیک را کاهش میدهد که نسبت به مدل قبلی ارتقاء پیدا کرده است . همچنین استفاده از فن های مرغوب و صفحه ی آلومینیومی نیز باعث انتقال مطلوب حرارت شده که عملکرد و بازدهی کلی کارت را افزایش داده و سبب کولینگ بهتر می شود .

4. ابعاد :

این کارت از برند  msi دارای ابعاد 270x130x40 mm  و از برند  Asus  دارای ابعاد  242x129x380 mm  است . بنابراین در این باره فضای خالی کیس و ابعاد کارت گرافیک را درنظر داشته باشید . این اطلاعات جهت سازگاری کارت گرافیک  RX 580  با فضای خالی کیس و سایر اجزای آن بسیار مفید است . 

5. خروجی و پورت های ویدئو :

همانطور که در تصویر زیر ماهده میکنید این کارت مجهز به پورت های   Display 1.4 , HDMI 2.0b , DL-DVI-D   می باشد .

6. ترافلاپس :

به بیان ساده در یک بازی ، تمام عناصر و المان ها بصورت چند ضلعی هستند که قدرت رندر سریع آنها حائز اهمیت است ، این سرعت عملیات و قدرت محاسباتی با فلاپس بیان میگردد . از ترافلاپس در مقیاس های بزرگ استفاده میشود به این ترتیب که هر ترافلاپس معادل 1 تریلیون فلاپ میباشد . بعنوان مثال پردازنده گرافیکی با  12.155  ترافلاپس قادر به انجام  12.155  تریلیون محاسبه در هر ثانیه است . در اینجا حداکثر توان محاسباتی کارت گرافیک  RX 580  مقدار 6.2 ترافلاپس است .

RX 580 در حوزه ماینینگ :

با مراجعه به سایت  whattomine.com  میتوانید اطلاعات خوبی درباره ی این کارت گرافیک در حوزه ی ماین شامل ارزهای قابل استخراج – میزان سود و …  بدست آورید . بدلیل استفاده از خازن های  XL  توانایی کنترل مقدار برق ورودی و داخلی را به این کارت داده است تا برق به اندازه موردنیاز جریان داده شود و باعث صرفه جویی در مصرف گردد . همین مصرف برق کم باعث علاقمندی ماینرها به این کارت و استفاده از آن در سیستم های ریگ شده است . جهت کسب اطلاعات کامل درباره ی کارت گرافیک مناسب برای ماین ارز دیجیتال میتوانید مقاله ی زیر را مطالعه کنید .

بهترین کارت گرافیک برای ماینینگ

RX 580 در حوزه گیمینگ :

در ادامه چندین بازی پرطرفدار که با این کارت گرافیک تست شده اند را مشاهده میکنید . در بین آیتم های موجود ، ویژگی هایی نظیر دما – fps – سرعت فن و …  مهم تر از بقیه هستند , به آنها توجه ویژه ای داشته باشید .

 

همانطور که مشاهده میکنید این کارت در تنظیمات 1080P – Medium  عملکرد نسبتا خوبی دارد . البته در بازی های 2019 به بعد ممکنه نتایج بالا را نداشته باشیم و مجبور به پایین آوردن تنظیمات تا سطح  LOW  شویم . این کارت در سطح  Ultra  نتیجه ی مطلوبی نخواهد داشت .  

یک راه بسیارخوب برای مقایسه کارت های مختلف قبل از خرید ، استفاده از سایت بنچمارک است . برای اینکار وارد سایت شده و در قسمت جستجو ، نام کارت گرافیک هایی که قصد مقایسه ی آنها را دارید وارد کرده و تیک  Compare  را بزنید . 

تست کارت گرافیک :

هنگام تست ، همراه به یاد داشته باشید که نتیجه ی تست نرم افزاری خود را هم با اطلاعات موجود در سایت فورمارک و هم نتایج بدست آمده توسط سایر کاربران مقایسه کنید . بطور معمول تلورانس  5% – 10%  در نتایج بدست آمده قابل قبول است . اگر تفاوتی بیش از این مقدار وجود داشت به این معناست که از کارت گرافیک استفاده زیادی شده است . بعنوان مثال اگر در سایت برای  fps  مقدار  100 ذکر شده ولی شما در برنامه مقدار 70 بدست میاورید مشکلی وجود ندارد اما کمتر از این مقدار اصلا مناسب نیست . مورد مهم بعدی دما هست که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید و دقت کنید که بالاتر از 70 درجه سانتیگراد نباشد . سرعت فن ها نیز باید کمتر از  70 – 75 %  باشد چراکه سرعت بیش از این در طولانی مدت به فن ها آسیب میرساند . 

نوع کاربری :

درنظر گرفتن نوع کاربری و بودجه از اصلی ترین و مهمترین نکات قبل از خرید کارت گرافیک است . زمینه های کاربری کارت گرافیک به شش مورد تقسیم میشود که اولین و رایج ترین نوع آن عمومی است ; اجرای نرم افزارهای آفیس ، گشت و گذار در اینترنت ، تماشای فیلم  و …

2 : نرم افزارهای پردازشی مانند  SAFE , Solid work و …   ( برای استفاده از چنین نرم افزارهایی که پردازش سنگین روی کارت گرافیک دارند ، انتخاب یک کارت گرافیک مناسب بسیار مهم و باعث وضوح تصویر حین اجرای نرم افزارها می شود . )

3: استفاده از برنامه های بازی و گیمینگ 

4 : استفاده از نرم افزارهای گرافیک برداری مثل Auto CAD

5 : مورد استفاده نرم افزارهای تولید محتوا مثل Premiere ، Aftereffect و …  هستند .

6 :  استخراج ارز دیجیتال

* در برخی از موارد بالا استفاده از کارت گرافیک مجزا اجباری نیست و گرافیک  On Board  دستگاه هم جوابگوی نیاز است اما ادغام کارت گرافیک و پردازنده گرافیکی اصلی ( چیپ آنبورد دستگاه )  بطور قابل توجهی از بار محاسبات پردازنده و حافظه اصلی سیستم و  RAM می کاهد . بنابراین نه تنها پردازش گرافیکی سریع تر خواهد بود بلکه عملکرد کلی کامپیوتر نیز بهبود می یابد .

RX 580  RADEON :

کارت گرافیک Radeon RX580 Armor 8G   از تولیدات MSI است که در دو مدل 4 گیگ و 8 گیگ روانه بازار شده است . نام Armor به معنای ساختار سنگین و بدون RGB است که طرفداران خاص خود را دارد . این کارت با میانگین فریم 90 در اکثر بازی ها قدرت مناسبی از خود نشان میدهد که باتوجه به قیمت آن میتواند یک انتخاب بسیار خوب باشد .

RX 580  XFX :

در این کارت محاسبات برمبنای gpu . رم  8 گیگ  DDR5  سری 4K و چیپست های XFX می باشد .کارت گرافیک  XFX RX 580  در دو مدل  OC  و  OC Plus  عرضه شده است . تفاوت این دو سری در پردازنده ی آنهاست بطوریکه سری  OC Plus به اندازه  0.2  گیکاهرتز بالاتر از سری  OC  قرار میگیرد . همچنین سیستم خنک کننده نیز ارتقاء پیدا کرده است .

درحال حاضر ، کارت گرافیک  RX 580  دربازه قیمتی 3 الی 6 میلیون تومان ، ارزش خرید دارد چراکه از هم رده های خود قیمت پایین تری دارد البته به این شرط که حتما مهلت تست داشته باشید .

• سیستم پیشنهادی 

حداقل  CPU  و مادربرد برای استفاده از این کارت گرافیک  :

CPU ⇒ intel coore i3 10100 f

Motherboard ⇒ H510 – H 410 

البته مادربرد H 410 چون فقط از  CPU نسل 10 پشتیبانی میکند ، بسختی میتوان آن را فروخت اما مادربرد  H 510  از  CPU نسل 10 و 11 پشتیبانی میکند که برای ارتقاء سیستم مشکلی نداشته باشید .

cpu  و مادربرد پیشنهادی برای استفاده از این کارت گرافیک  :

CPU ⇒ intel coore i3 12100 f

Motherboard ⇒ H610 MH , MG

فرق مدل های  MH , MG , MA و … در پورت آنهاست بعنوان مثال  H 510 M Pro E  فاقد پورت M2 بوده و نمیتوانید از  SSD M2  استفاده کنید ولی  H 510 MA  قابلیت پورت  M2  دارد . البته در عمل خیلی باهم متفاوت نیستند چون قلب تپنده شون H 610 یا  H 510  هست و تفاوتشون فقط در پورت های آنهاست .

مصرف برق این کارت بالا و در حدود 185 وات است . کمپانی  AMD  استفاده از پاور 450 وات را پیشنهاد کرده است اما پیشنهاد ما با صرف مبلغ کمی بیشتر ، پاور 500 وات میباشد . 

قبل از خرید توجه داشته باشد که  این کارت گرافیک از پورت   PCI Express 3   استفاده میکند به همین دلیل توجه کنید که مادربردتان پشتیبانی کند .

Engine Clock : 1360 MHZ ( overclock mode )

1340 MHZ  ( Gaming mode )

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *