microtarasheh
بهترین مادربردهای گیمینگ

بهترین مادربردهای گیمینگ

مادربردهای گیمینگ تنوع بالایی دارند و کمپانی های بسیاری تولیدکننده انواع مرغوب  مادربرد گیمینگ  هستند اما دربین این مدل های بسیار ، کدام مدل مناسب شماست و کارایی مورد نظرتان را دارد ؟ برای شناسایی و مقایسه مادربردهای مختلف تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با انواع مدل ها آشنا سد و مقایسه لازم را بعل آوردید . مادربرد مشخص میکند که چه اجزایی را باید تهیه کنید ( همه ی قطعات به روی مادربرد سوار نیستند ! )

قبل از خرید مادربرد حتما درنظر داشته باشید که ابعاد کیس کامپیوتر شما چقدر است ؟ آیا میخواهید CPU را اورکلاک کنید یا نه ؟ آیا نیاز به افزایش تعداد رم برای بهتر شدن سرعت کامپیوتر نیازمندید و درواقع به پشتیبانی از رم با کارایی بالا نیاز دارید ؟ به چه تعداد از پورت های مختلف مانند USB – VGA – HDMI و… احتیاج دارید ؟ به امکاناتی مثل بلوتوث و WIFI احتیاج دارید یا خیر ؟

هرچقدر امکانات مادربرد شما بیشتر باشد هزینه ی بالاتری نیز خواهد داشت . اگر قصد دارید تا سال ها از این مادربرد استفاده کنید ، ارزش هزینه کردن را دارد .مهمترین مسئله در مادربردها ، پشتیبانی از سوکت یا چیپست برد از CPU های سطح بالا همچون Z690  ساخت کمپانی اینتل و تراشه های و تراشه های Alder Lake آن یا چیپست x570 AMD و سوکت AM4  بادوام آن پشتیبانی کند . این انتخاب باعث می شود تا هرزمان که نیاز به ارتقاء سیستم داشتید بتوانید براحتی  اینکار را انجام دهند .ما در این مقاله مادربردهای بسیاری از جمله Mini – ITX تا E-ATX . بنابراین شما میتوانید براساس ویژگی ها و مبلغ آن که در ادامه بررسی میکنیم ، انتخاب مناسبی داشته باشید . 

جهت دسترسی راحت تر به محتوای این مقاله ، از باکس زیر مادربرد مورد نظر را انتخاب نمائید .

1.  Gigabyte Z690 Aorus Pro 

مادربرد گیمینگ

دور از انتظار نیست که چیپست رده بالا برای CPU های نسل بعدی Alder Lake اینتل قیمت بالایی داشته باشند . پردازنده های نسل دوازدهم Core موسوم به Alder Lake هستند که توسط اینتل ساخته شده اند . این پردازنده ها نیاز به چیپست جدید Z690 دارند . ویژگی مادربردهای مجهز شده به این چیپست ، پشتیبانی آنها از رم  DDR4 – DDR5  بهمراه Pcle 500 دارد . در این چیپست ها خروجی پردازنده می تواند 16 مسیر  PCIe 5.0  باشد البته این پردازنده ها  12 مسیره  PCIe e4.0  و 16 مسیر PCIe 3 3.0 هم خروجی میدهند . با چنین  رویکردی می توان GPU هارا به PCIe جدید و حافظه SSD را به PCIe قدیمی متصل کرد .

اینتل ارتباط  Direct Media Interface خود را ارتقاء داده و اکنون از یک 8 مسیر PCIe نسل چهارم برای ارتباط بین پردازنده و چیپست استفاده میکند . اما این مادربرد با ارائه یک پک حرفه ای و پشتیبانی از DDR5 تقریبا قیمت مناسبی دارد . گیگابایت همچنین Aorus Pro را با گرافیک DDR4 تولید میکند که براساس نیازتان می توانید آن را تهیه کنید .  Aorus Pro  طراحی هوشمندانه ای دارد بطوریکه از WIFI 6 بی سیم و اتصالات شبکه سیمی 2.5 G اینتل استفاده میکند و از تجملات غیرضروری مانند  Thunderbult 4 یا اسلات M.2 دیگر اجتناب کرده است که اینکار باعث کاهش قیمت شده است . BIOS نیز در این سری از بردهای گیگابایت ارتقاء یافته که موجب می شود در سری Z690 ، برد گیگا بایت انتخاب مناسبی باشد .

تنها نقطه ضعف این مادربرد گیمینگ ، طراحی با کنتراست بالاست به این معنا که تعداد زیادی هیت سینک دارد و چیپست خاکستری و خنک کننده M.2 در زیر یک پردازنده گرافیکی پنهان می شود . همچنین حداقل نور RGB تنها با یک نشان کوچک Aorus در بالای هیت سینک I/O  وجود دارد که درصورت تمایل میتوانید به آن نور اضافه کنید . ویژگی هایی مانند Thunderbult 4 ، پنجمین اسلات LAN 10G ، M.2 و…  هزینه های اضافی غیرکارآمد را کاهش می دهد . در عوض با داشتن WIFI 6 ، اسلات های  VRM ، M.2 4X قوی و تعداد پورت های USB متعدد ، باعث خوشحالی گیمرها می شود .

 

2.  Asrock Z690 Tichi 

کمپانی Asrock در راه اندازی سری  Tichi هزینه ی کمتری برای طراحی صرف کرد و بیشتر برای ویژگی های باارزش هزینه کرد  . این برد RGB کمی نسبت به مدل های قدیمی تر دارد ( در سال های گذشته برای بردهای گیمینگ رنگ های RGB رایج بود که با کاهش آنها هزینه ی مادربرد نیز کاهش یافت ). این مدل انتخاب مناسبی خواهد بود , البته مدل Aqua نسبت به Tichi بهتر و گرانتر است اما هنوز در بازار موجود نیست . ظاهر این مادربرد طراحی مناسب و منحصر بفردی دارد که مخاطب را جذب میکند . لازم به ذکر است که Tichi در اکثر تست های بازی بخوبی عمل کرده است . برخلاف مابقی 690 ها ، این برد حافظه ی  DDR5-6400  را اجرا میکند. با قیمت این مادربرد میتوانید Asus Maximus Hero و Aorus Master  را نیز تهیه کرد .

در نهایت ، عملکرد خوب در حین بازی ، ظاهر مناسب ، مجموعه ای از ویژگی های قوی این مادربرد گیمینگ را به یک رقیب جدی در محدوده قیمتی بالا تبدیل کرده است که البته با داشتن اسلات های M.2 بیشتر ، بهتر میشد .

3.  MSI MAG B660M Mordar WiFi DDR4

مادربرد گیمینگ

این مادربرد از سری های Alder Lake مقرون به صرفه تر بوده و تجملات زیادی نسبت به بردهای Z690 ندارند اما درکنار طراحی قدرتمندانه ، همچنان برخی از ویژگی های چشمگیر خود را حفظ کرده و به نمایش میگذارد . این برد علی رغم اندازه کوچک خود ، هشت پورت USB را در پنل پشتی ( شامل USB 3.2 Gen 2 Type-C ) خود دارد . این مادربرد قابلیت اورکلاک و پشتیبانی از DDR5 وجود ندارد اما درعوض از کارت گرافیک های PCIe5.0 پشتیبانی میکند ( این کارت ها فعلا درحال حاضر وجود ندارند )

یک اسلات تقویت شده X16 PCIe4.0 برای GPU ، یک اسلات دیگر که در X4 اجرا می شود و یک اسلات کوتاه X1 PCIe3.0 ، شبکه 2.5G/S و پشتیبانی از Wifi 6  از مزیت های این مادربرد است . البته بردهای  Z690  قابلیت  LAN 10 G/S و WiFi 6E را ارائه میدهند که از جمله تجملاتی است که به آن احتیاج نداشته و میتوانیم از آنها صرف نظر کنیم .

این مدل یک مادربرد گیمینگ کوچک و باکیفیت ( Micro ATX ) با قیمت مناسب است . یک برد ایده آل برای ساخت کامپیوتر بازی مقرون بصرفه و کوچک . تنها مشکل واقعی ما این است که Z690 مبتنی بر DDR4 در این طح قیمت وجود دارد که میتواند جایگزین این انتخاب شود .

4.  MSI MAG B660 Tomahawk DDR4 

باوجود عدم پشتیبانی از DDR5 ، این مدل یک رقیب شایسته برای Alder Lake است . بدلیل بهره مندی از VRM های قوی ، بار 12900k مشکلی برای آن ایجاد نمیکند همچنین تعداد زیادی I/O وجود دارد . اگر بدنبال صرفه جویی در ساخت نسل دوازدهم هستید مطمئنا ارزش آن را دراد که این مدل را درنظر بگیرید . طراحی این برد مشکی و بدون RGB است که با اکثر سیستم ها ترکیب می شود . قابلیت اورکلاک این مدل وجود ندارد. این مدل دارای 3 اسلات PCIe است . اسلات اولیه X16 است که از PCIe 4.0  پشتیبانی میکند . اسلات دوم X16  است که که از PCIe 3.0 پشتیبانی میکند و در نهایت یک اسلات  PCIe 3.0 X1 دارد . مادربردهای Tomahawk متعلق به MSI ، به داشتن VRM  های قوی شرت دارند . این VRM ها شامل یک VRM 12+2 فاز است که توسط دو کانکتور برق 8 پین تغذیه می شود . باتوجه به اینکه اورکلاک در بردهای B660 انجام نمی شود ، تنها چیزی که باید تحمل کند حداکثر بار 12900K است که توسط هیت سینک سیاه و سفید درشت خنک می شود .

I/O عقب یکی دیگر از ویژگی های برجسته ی این برد است . 2.56 LAN و WiFi 6 اینتل نیازهای شبکه اکثر کاربران را تامین میکند . 9 پورت USB و پورت های HDMI 2.1 و Displayport 1.4 را نیز در این مادربرد گیمینگ شاهد هستیم . درمجموع این مدل قطعا بردی است که ارزش آن برای راه اندازی Alder Lake شما دارد . برای یک گیمر معمولی که یک واحد پردازش گرافیکی ، حافظه XMP ، یک یا دو SSD را با قیمت مناسب میخواهد انتخاب خوبی است .

( بدلیل فضای کم ، M.2 کمتری دارد )

5.  ASUS TUF Gaming Z590-PLUS WiFi

مادربرد گیمینگ

ایسوس همیشه محصولات TUF خود را بعنوان گزینه های قابل اعتماد با قیمت مناسب و مجموعه ای از ویژگی های اساسی تر قرار داده است به نحوی که یک گزینه مقرون بصرفه از یک سیستم بدون سروصدا ، محکم و قابل اعتماد است . طراحی این مدل ظریف انجام شده . در سمت راست این مادربرد گیمینگ چند رنگ کوچک RGB وجود دارد . سه اسلات M.2  وجود دارد  که بالاترین آن PCIe 4.0 را پشتیبانی میکند .

دو درگاه افقی معمولی دیگر در مجاورت هیت سینک وجود دارد . برای کسی که ترجیح مدهد بجای پرداخت هزینه برای LAN 10Gb یا کارت های اضافی گران قیمت ، پول خود را به یک CPU سریعتر یا SSD بزرگتر اختصاص دهند گزینه مناسبی است .

6.  Gigabyte Z590 Aorus Tachyon

برای معرفی یکی از مدل های مناسب مادربرد گیمینگ میتوان به  Z590  اشاره کرد است . همه ی سازندگان بزرگ دارای بردهای Z590 هستند که بطور خاص برای اورکلاک جدی طراحی شده اند . طراحی اسلات حافظه دوگانه ، سوئیچ ها ، VRM عالی و یک طرح منحصر بفرد  همگی باهدف آسان تر کردن کار اورکلاکر هاست. سپس یک BIOS جامع با گزینه های تنظیمات گسترده وجود دارد . ایده داشتن دو اسلات حافظه بجای 4 اسلات این است که فضای بیشتری برای عملکرد بهتر در مقایسه با 4 اسلات وجود داشته باشد که بازهم کمک کننده به اورکلاکرهایی است که از LN 2 استفاده میکنند و با ایجاد فضای اضافی ، CPU را خنک میکنند . بااینکار حداکثر کارایی را از سیستم خود استخراج میکنید . این برد هر تغییری که بخواهید به آن بدهید را تحمل میکند .

7.  ASUS ROG Crosshair VII Dark Hero

مادربرد گیمینگ

این مدل میخواهد آخرین مادربرد AM4 باشد که شما به آن نیاز دارید . از ویژگی هایی که یک مادربرد گیمینگ عالی را میسازد میتوان به بایوس خوب ، هزینه ی مادربرد ، طراحی مناسب و …  را نام برد که در این مدل وجود دارد .چیدمان بردهای ATX امروزی تغییر زیادی نمیکنند . اسلات اولیه M.2 بطور معقولی در بالای اسلات PLIe  قرار دارد . شیار دوم در پایین نیز دارای یک هیت سینک است . دسترسی به سوکت ها بدون نیاز به برداشتن کامل مجموعه هیت سینک آسان است . بعلاوه VRM نسبت به Hero ارتقاء یافته است . کمتر از 8 پورت USB 3.2 Gen 2 وجود دارد که یکی از آنها Type – C است . اینها توسط چهار پورت USB 3.2 Gen 1 به هم متصل می شوند همچنین دکمه های روشن و فلاش بک بایوس ، درگاه آنتن ، LAN ، WiFi و مجموعه پورت های صوتی وجود دارد . سپر IO نصب شده است که درحال حاضر به یک روش استاندارد در مادربردهای مناسب تبدیل شده است . این ممکن است بهترین مادربرد AM4 که تاکنون ساخته شده نباشد اما قطعا یکی از بهترین AM4 هاست .

8.  MSI MPG X570 GaimingPro Carbon WiFi

مادربرد گیمینگ

این مدل ترکیبی از فناوری مادربرد گیمینگ پیشرفته است که برای استفاده حداکثری از پردازنده های Ryzen نسل سوم AMD ساخته شده است . دارای چهار اسلات DIMM است که می تواند تا سرعت 4400 مگاهرتز را تحمل کند . دو اسلات M.2 با اتصالات  PCIe4.0  نیز دارد . پنل I/O عقب دارای هفت پورت Type – A USB برای تجهیزات جانبی و یک پورت Type – C USB برای اتصال و انتقال داده با سرعت بالا است . این مدل از WiFi 6 پشتیبانی میکند . نکته قابل توجه پورت HDMI است که بسیاری از بردهای X570 آن را حذف میکنند . این مدل دارای سازگاری کافی برای استفاده از سخت افزار خود است 

9.  Gigabyte X570s Aorus master

این مدل مانند این است که یک مادربرد گیمینگ قدیمی چند ترفند جدید یاد گرفته است . این واقعیت که به تنهایی دارای 4 اسلات M.2 است همراه با یک هست سینک مناسب ، مورد پسند کاربران است . گیگابایت بدلیل استفاده از هیت سینک های پره دار VRM که مساحت زیادی را به سطح اضافه میکند ، نسبت به سایرین شایسته تر است . یک VRM 14 فاز با ماسفت 70a برای تامین انرژی یک 5950x خنک شده توسط LN2 با فضای خالی کافی است . از این رو کاربران جهت خنک کردن سینک با مشکلی مواجه نخواهند شد . 

دوازده پورت متشکل از چهار USB 2.0، دو USB 3.1 Gen 1 ، پنج USB 3.2 Gen2 و یک درگاه Type – C USB 3.2 Gen 2×1 وجود دارد . دکمه های Cmos و Bios flashback ، کانکتورهای آنتن ، پورت های صوتی استاندارد و یک پورت اینتل LAN2.5G i225-V روی این مادربرد قرار دارند . تنها ایراد این مدل این است که تنها یک شبکه LAN 2.5G ارائه میدهد و فاقد 5G است اما هنوز هم همانطور که گفته شد یکی از بهترین مادربردهای AMD است و درنهایت نسبت به قیمتی که دارد مادربرد مناسبی است .

10.  ASUS ROG Stix B550-E Gaiming

این مدل با بسیاری از مادربردهای X570 تقریبا برابری میکند . پاوراستیج 14+2 ، هیت سینک های M.2 و یک نورهای RGB در این مدل بصورت LED هستند .درواقع این مدل نسبت به  MSI MAG B550M Mortar  گرانتر است درحالیکه در بسیاری از معیارها منجمله بازی ها ، کندتر از آن عمل میکند ! تنها برتری مادربرد گیمینگ  Strix نسبت به Mortar  هنگام اورکلاک است که در آن قوی تر عمل میکند . Strix دارای رابط بایوس است که به تنظیماتی که یک اورکلاکر میخواهد دسترسی میدهد .

11.  MSI MAG B550M Mortar

مادربرد گیمینگ

وقتی صحبت از عملکرد مادربرد در بازی می شود ، این مدل بهترین گزینه برای یک دستگاه مقرون بصرفه است که قیمت آن از مادربردهایی مانند X570 و  B550 های دیگر در بازار است . این مادربرد برای صرفه جویی در هزینه از تجملات اضافی پرهیز کرده است بعنوان مثال هیچ دکمه فیزیکی روشن / بازنشانی ، هیچ نورپردازی RGB وجود ندارد . موارد عنوان شده در عملکرد مادربرد حین بازی هیچ خللی ایجاد نمیکند و به راحتی می توان مبلغ زیادی را در این مادربرد گیمینگ صرفه جویی کرد .لازم به ذکر است که نرخ فریم بازی  MSI B550 Mortar  آن را بالاتر از بقیه B550 های موجود در بازار قرار میدهد .

12.  ASROCK A520 ITX/ ac

چیپست مادربرد Ryzen A520 AMD تا حد زیادی موردتوجه قرار گرفته است درحالیکه مادربردهای B350 و B450 بیشتر بعنوان مادربردهای ابتدایی درنظر گرفته می شوند ، A320 بعنوان یک مادربرد پایین درنظر گرفته می شود . اگر بودجه کمی دارید و به PCIe 4.0 و یا پشتیبانی اورکلاک اهمیت نمیدهید ، مادربرد گیمینگ A520 دقیقا همان چیزی است که به آن نیاز دارید . ارزان و مناسب است بطوریکه میتواند کم و بیش کارهای یک برد با قیمت دوبرابر را انجام دهد . این برد از پردازنده های سری AMD Ryzen 5000 . APU های سری Ryzen 4000 پشتیبانی میکند .

این مدل یکی از گرانترین بردهای A520 است و یکی از معدود بردهای A520 که دارای WiFi است بطوریکه به تنهایی ویژگی بسیار خوبی محسوب می شود . تنها نگرانی این است که هیت سینک کوچکی دارد و صدای خروجی از مادربرد به کیفیت مدل های قبلی نیست اما خب می توان گفت درحد معمولی است . بطور کلی این مدل در حد یک سیستم اقتصادی به خوبی به شما خدمت خواهد کرد و از نقاط قوت پلتفرم Ryzen بهره میبرد بطوریکه طرفداران ITX که بدنبال گزینه AMD Ryzen مقرون بصرفه هستند ، قطعا باید این گزینه را در لیست خود درنظر داشته باشند .

جمع بندی مقایسه بین مدل های مادربرد گیمینگ :

امیدواریم این مطلب در انتخاب مادربرد گیمینگ مناسب به شما کمک کرده باشه . درانتها لازم به ذکر است که مرکز تخصصی تعمیرات میکروتراشه تمامی برندهای مادبرد موجود در بازار را با هر نوع ایرادی بصورت کاملا حرفه ای و تضمینی تعمیر میکند . جهت مشاوره و ثبت درخواست میتوانید به صفحه ی   تعمیر تخصصی مادربرد   مراجعه کنید و یا با شماره تماس   09125343007    تماس حاصل نمائید .

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *