microtarasheh
تعمیر پنل تلویزیون

تعمیر پنل تلویزیون

ارزشمندترین قطعه در تمامی تلویزیون ها صفحه نمایش آنها ( LCD – LED ) می باشد . به همین علت درصورت بروز اختلال و ایراد در عملکرد آن  ، تعمیر پنل تلویزیون خود را به دست افراد متخصص بسپرید.

گستره ایرادات مربوط به پنل تلویزیون وسیع بوده و شامل مواردی چون شکستگی پنل تلویزیون در اثر افتادن یا ضربه خوردن – آسیب دیدگی فلت های انتقال دهنده تصویر بدلیل نفوذ آب – ایجاد خطوط عمودی – پیکسل سوختگی که در اثر استهلاک و کارکرد بیش از اندازه می شود . خوشبختانه اکثر عیوبی که در پنل تلویزیون پدیدار می شود قابل تعمیر بوده و نیازی به تعویض کامل پنل و صرف هزینه زیاد نیست .

در ادامه با ایرادات شایع و علل بروز آنها در پنل تلویزیون آشنا میشویم . همراه ما باشید .

1. شکستگی پنل تلویزیون :

پنل تلویزیون از بخش ها و قطعاتی مانند سینی فلزی ، لامپ های بک لایت ، صفحات پولاریزه نور و صفحه نمایش اصلی ( Liquid ) تشکیل شده است که بصورت یک مجموعه درنظر گرفته می شود . درصورت وارد شدن ضربه ، خراش و ساییدگی به پنل تلویزیون ، تنها راه تعمیر آن تعویض کامل پنل است اما اگر شدت ضربه ی وارده ناچیز باشد و آسیبی به صفحات پولاریزه وارد نشده باشد ، میتوان تنها با تعویض بخش لیکوئید و هزینه کمتر نسبت به تعویض کامل پنل ، مشکل را برطرف کرد . 

2. آبخوردگی پنل :

برای نفوذ مایعات به داخل تلویزیون نیازی نیست حتما یک لیوان آب به داخل نفوذ کند ! حتی نفوذ چند قطره از محلول پاک کننده که از فاصله نزدیک به صفحه نمایش پاشیده می شود نیز باعث بروز این مشکل می شود . نفوذ این مایعات از قسمت پایین پنل تلویزیون ( فاصله ی بسیار کمی که بین قاب و صفحه نمایش وجود دارد ) منجر به آسیب دیدن فلت های انتقال دهنده تصویر که در این قسمت قرار دارند میشود . ( همانطور که در تصویر قابل مشاهده است ) . مایعات رسیده به فلت های تصویر باعث اتصال پین های مختلف فلت که برخی از آنها ولتاژ و برخی دیگر اطلاعات تصویر هستند میشود . همچنین میتواند منجر به ایجاد جرقه ، سولفاته شدن مدار و همچنین سوختگی فیزیکی آنها شده که در پی آن ایجاد خطوط رنگی عمودی ، ایجاد نورهای سفید یا مشکی روی تصویر و همچنین تفاوت روشنایی در دو نیمه راست و چپ تلویزیون را در پی خواهد داشت . در پنل های آبخورده ، به روی تصویر نوارهایی ظاهر می شود که نشان دهنده عدم اتصال صحیح فلت ها به سطوح مجاز پنل می باشد . در پروسه ی تعمیر پنل تلویزیون ، هرچه تعداد فلت های آسیب دیده بیشتر باشد هزینه ی  تعمیر آن بالاتر می باشد .

برد T-CON آخرین بخشی است که تصویر در آن پردازش می شود . آبخوردگی پنل می تواند باعث آسیب به برد T-CON  شود که در اینصورت تلویزیون به محض روشن شدن خاموش می شود . آسیب ناشی از آبخوردگی و سولفاته شدن در فلت پنل های LED  و  LCD  ، اغلب ایرادهای مشابه و محدودی مانند دو نیمه شدن تصویر و تفاوت آنها از نظر نور و روشنایی ، ایجاد نوار روی تصویر ، ایجاد خطوط رنگی روی تصویر  و …  را به همراه دارد .

3. وجود هاله سیاه روی تصویر و خاموش شدن تلویزیون :

جهت رفع این اختلال باید بک لایت بصورت کامل تعویض گردد چراکه LED های موجود در بک لایت بعد از گذشت عمر مفیدشان شروع به خاموش شدن میکنند که در نتیجه ی آن هاله ای سیاه به روی تصویر ایجاد می شود .

4. دوتایی شدن تصویر و تاریک شدن آن از بالا :

این ایراد که در قسمت پنل تلویزیون بروز میکند ناشی از خرابی برد T-CON می باشد . در این حالت نور زمینه و یا بک لایت وجود دارد که بیشتر در پنل های LCD مشاهده می شود .

5. سیاه و دوتایی شدن تصویر تلویزیون از یک طرف :

معمولا این ایراد در پنل های تولیدی شرکت سامسونگ بوجود می آید . در ابتدا یک سوم بالای تصویر و سپس بتدریج تمام تصویر تلویزیون سیاه می شود . در زمان های اولیه بروز این مشکل ، معمولا با کار کردن تلویزیون ایراد نیز برطرف می شود اما به مرور پیشروی کرده و هزینه ی بیشتری را هنگام تعمیر پنل تلویزیون به روی دست مشتری میگذارد .

6.کند شدن تصویر تلویزیون :

تلویزیون های سامسونگ و سونی نسبت به سایر برندها بیشتر دچار این مشکل شده و تصاویر را به حالت اسلوموشن نمایش میدهند بطوریکه هاله ای از تصویر قبلی در تصویر بعدی نمایان می شود . این ایراد گاهی در یک سوم بالایی تصویر و گاهی در تمام تصویر پخش می شود و دلیل آن عدم واکنش صحیح پنل به اطلاعات وارد شده و پاسخگویی پیکسل ها است . در اغلب موارد تعمیر پنل تلویزیون  LED  و  LCD  قابل انجام بوده و نیازی به تعویض آن نیست .

تعمیر پنل تلویزیون LED و  LCD دارای شاخه های متعدد و ایرادات ظاهری متفاوتی است که هرکدام مؤید اشکال در بخش خاصی از مدار و پنل هستند که باید بررسی گردد . جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما با شماره  09125343007  تماس گرفته و از راهنمایی ایشان بهره مند شوید .

 تفاوت پنل های تلویزیون : 

از زمان تولید اولین تلویزیون تا کنون ، پنل های مختلفی با ساختارهای متفاوت تولید شده اند که با پیشرفت تکنولوژی جای خود را به پنل های جدیدتر داده اند . ویژگی هایی همچون کیفیت تصاویر بهتر ، طول عمر بالاتر ، مقاومت بیشتر دربرابر ضربه و …  شرکت های تولیدی را بر آن داشته است که تکنولوژی ساخت پنل های تلویزیون را همواره بهبود ببخشند . در ادامه به بررسی اجمالی ساختار پنلهای مختلف میپردازیم :

1.پنل QLED :  در این پنل ها یک لایه نازک از پیکسل های کوانتومی به روی LED وجود دارد که با عبور نور از آنها تصویر نمایش داده می شود . در پنل QLED از نور آبی بجای نور سفید پس زمینه استفاده میکند و از طریق نقطه های کوانتومی نور سبز و قرمز بدست می آید . این تکنولوژی که عمدتا در پنل های تلویزیون مورد استفاده قرار میگیرد ، مقاومت بسیار بالایی در مقابل پیکسل سوختگی دارد اما به این معنی نیست که هرگز دچار خرابی نشوند . مواردی مانند شکستگی ، خرابی کابل متصل به آن ، خراشیدگی ، آب خوردگی ، استهلاک در اثر استفاده مداوم و …   از جمله مواردیست که آسیب و نهایتا تعمیر پنل تلویزیون را بهمراه خواهد داشت .

2.پنل OLED :  در پنل های  OLED یک لایه نازک دیود ارگانیک قرار دارد که در واکنش به جریان الکتریکی نور منتشر میکند درنتیجه در تکنولوژی OLED بدون وجود نور پس زمینه تصویر ایجاد می شود و به همین دلیل کنتراست و کیفیت تصویر بالاست . ساختار لایه ای در OLED ها توسط یک شیشه نازک در مقابل اکسیژن و بخار هوا ، ذرات معلق و…  محافظت می شود اما از طرفی هم بدلیل تولید رنگ توسط همین دیودهای ارگانیک ، درصورت روشن ماندن طولانی و داغ شدن آنها مشکل پیکسل سوختگی در این سری از پنل ها رایج است . در دستگاه هایی مانند تلویزیون ، مانیتور PC ، موبایل ، کنسول های بازی دستی و PDA ها از این تکنولوژی استفاده می شود . این پنل نسبت به LCD و LED در نمایش رنگ مشکی موفق تر عمل کرده است .

3.پنل LED :  این پنل از دیودهای نوری تشکیل شده است که با عبور جریان از آنها مقداری از انرژی بصورت نور ساطع می شود . پنل های LED تنوع بسیاری دارند بطوریکه هر شرکتی بدنبال ارتقاء و بالا بردن کیفیت پنل های LED تولیدی خود است . در این سری از پنل های تلوزیون ، سوختن لامپ LED شایع ترین ایراد می باشد که منجر به قطعی کامل تصویر می شود . در این پنل لامپ LED جایگزین لامپ فلورسنت شده درنتیجه وضوح تصویر بهتر بوده و میتوان صفحه نمایش هایی با ابعاد بزرگتر هم تولید کرد چراکه با این تکنولوژی کنتراست تصویر در ابعاد بزرگ کاهش نمی یابد .

تعمیر پنل تلویزیون

تعمیر پنل تلویزیون

4.پنل LCD :  در این پنل ها ، نور پس زمینه و همچنین کریستال مایع منجر به نمایش تصویر می شوند . باتوجه به ساختار قرارگیری کریستال های مایع و الکترود ، به دسته بندی های متفاوتی مانند P-MVA / VA -/ TN film / IPS / S-MVA / S-PVA  تقسیم می شوند که هر کدام از آنها با توجه به ساختار و ویژگی های منحصر بفردشان در دستگاه های الکتریکی مختلفی مانند مانیتور – تلوزیون – لپتاپ و …   بکار می روند .یک تعمیرکار زبده باید با ساختار تمامی پنل ها آشنا باشد تا بتواند تعمیرات را بخوبی انجام دهد .

5.پنل پلاسما : در این سری از پنل ها از سلول های ریز حاوی گازهای یونیزه برای نمایش تصویر پیکسل ها استفاده می شود که نسبت به پنل LCD دارای کیفیت بهتری می باشد همچنین بدلیل عدم وجود نور بک لایت ، برد آن نیز حذف شده و بردهای Xmain و  Ymain  و برد بافر که وظیفه ی آن شارژ پنل است ، جایگزین شده است . درصورت کار کردن زیاد ، ضربه و نوسانات برق و …   پنل پلاسما نیز همانند سایر پنل ها دچار مشکل شده که باید توسط تعمیرکار مسلط به ساختار این نوع از پنل ها تعمیر گردد . در این نوع پنل هر پیکسل با استفاده از مقدار کمی پیکسل پلاسما روشن می شود . این نوع پنل ها نسبت به LCD پیشرفته تر بوده و برای اتاق تاریک مناسبتر هستند اما فناوری آن نسبت به سایرپنل ها ابتدایی تر است . 

7.پیکسل سوختگی :

هر پیکسل در پنل تلوزیون دارای سه ساب ایجاد رنگ است که بصورت گروهی توسط ترانزیستورها کنترل می شوند . زمانیکه شکلی برای بخشی از پیکسل بوجود آید ، پیکسل خاموش شده و دچار سوختگی می شود . بررسی دلایل سوختگی پیکسل نیاز به مهارت و تخصص دارد و حتما باید توسط تعمیرکار متخصص مورد بازبینی قرار گیرد . معمولا درصورت وجود پیکسل سوختگی در پنل ، باید آن را تعویض کرد .

8.ایجاد خطوط عمودی در پنل :

بروز خطوط عمودی پیوسته و یکسره از بالاترین نقطه تا پایین ترین نقطه نشان دهنده این است که برد T-CON و فلت های ارتباطی پنل تلویزیون دچار مشکل جدی شده اند که باید در اسرع وقت توسط تعمیرکار متبحر تعمیر گردد .

9.عدم نمایش تصویر :

اگر تلویزیون را روشن کردید اما تصویری پخش نمی شد و تنها صدای آن به گوش می رسید ، در این شرایط بک لایت دستگاه با اختلال مواجه شده است به این معنا که نوری از پشت پنل تلویزیون ساطع نمی شود .

10.تیره شدن بخشی از تصویر :

معمولا در اثر ضربه خوردگی پنل ، بخشی از تصویر آن تیره خواهد شد درصورتیکه مطمئن هستید هیچ ضربه ای به تلویزیون وارد نشده ، ایراد مربوط به بک لایت دستگاه است که براحتی قابل تعمیر است .

11. دوتایی شدن تصویر :

این مشکل زمانی پدید می آید که پنل تلویزیون دچار اختلال و بهم ریختگی شده باشد . در مواردی که این مشکل مربوط به برد T-CON میشود باید توسط تکنسین متخصص بررسی گردد .

12. گیر کردن روی حالت استندبای :

درصورت بروز این مشکل ، باید برد پاور مورد بررسی قرار گیرد . اگر این بخش سالم باشد احتمال اینکه مادربرد دستگاه دچار اشکال شده باشد وجود دارد .

13. خاموش و روشن شدن تلویزیون :

این ایراد معمولا مربوط به مادربرد تلویزیون می باشد . جهت رفع آن میتوان اقدامات زیر را انجام داد : تعویض نرم افزار تلویزیون – تعویض IC حاوی نرم افزار – تعویض قطعات مربوط به بخش حافظه تلویزیون – تعویض کامل برد اصلی تلویزیون 

14. تاخیر در روشن شدن تلویزیون :

اختلال نامبرده بیشتر مربوط به پاور برد دستگاه می باشد . درصورتیکه پس از چند دقیقه روشن ماندن تلویزیون با چشمک زدن چراغ استندبای روبرو شدید ، این اشکال می تواند ناشی از وجود اختلال در پاور برد باشد که درصورت عدم تعمیر آن آسیب زیادی به مادربرد وارد می شود و ممکن است بطور کامل مادربرد را غیرقابل تعمیر کند ؟

15.روشن شدن تلویزیون و توقف تصویر پس از چند ثانیه :

این مورد مربوط به برد بک لایت و LED های داخل پنل که نور بک لایت را ایجاد میکند می باشد . جهت رفع این اشکال به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید .

16. خیس شدن پنل :

اگر پنل تلویزیون آبخورده شد ، سریعا آن را خاموش کرده و به هیچ عنوان آن را روشن نکنید زیرا پنل های LCD و LED بشدت به نفوذ رطوبت حساس هستند .

17. ایجاد خطوط افقی و عمودی در تصویر :

پدیدار شدن خطوط افقی و عمودی در تصویر می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن می پردازیم .

17-1. نقص در پردازش اطلاعات T-CON Board : 

تصویر تلویزیون در دو مرحله ساخته و پردازش شده و نهایتا به نمایش درمی آید . به اینصورت که در ابتدا برد اصلی دستگاه پردازش اولیه را انجام میدهد و سپس پردازش نهای توسط برد تیکان انجام می شود . از همین رو وجود اختلال و نقص در برد تیکان منجر به عدم پردازش تصویر شده و بیننده شاهد بروز خطوط به روی تصویر خواهد بود . در این شرایط اگر برد تیکان قابل تعمیر نباشد باید تعویض گردد 

تعمیر پنل تلویزیون

تعمیر پنل تلویزیون

17-2. آبخوردگی و آسیب دیدگی فلت پنل تلویزیون :

فلت پنل تلویزیون قطعه ی بسیار حساسی است که ارتباط بین نمایشگر و برد را برقرار میکند . درصورت نفوذ رطوبت که منجر به سفیدک زدن و سولفاته شدن فلت می شود ، تصویری که روی نمایشگر ظاهر می شود با اشکال مواجه خواهد شد .

17-3. پیکسل سوختگی یا خرابی خازن :

یکی دیگر از عوامل ایجاد خطوط به روی تصویر ، پیکسل سوختگی یا خرابی خازن است . اگر پیکسل های یک بخش دچار سوختگی شده باشند ، سیگنال مربوطه را بدرستی هدایت نخواهند کرد درنتیجه آن قسمت از تصویر به شکل نقاط یا خطوط تاریک دیده می شود . خرابی خازن های تلویزیون نیز می توانند منجر به این مشکل شوند .

همچنین خرابی برد پاور ، برد  T-CON ، فلت پنل تلویزیون از عواملی هستند که موجب اختلال در نمایش تصویر می شوند . متخصصین میکروتراشه با بررسی و عیب یابی دقیق ، مشکل را شناسایی و بدون پرداخت هزینه های غیرضروری ، آن را تعمیر میکنند .

18. عدم هماهنگی تصویر و صدا :

این مشکل به حالت های مختلف اتفاق می افتد . بعنوان مثال تصویر یا صدا با تاخیر پخش می شوند یا دائما اختلال در صدا وجود داشته باشد طوریکه صدا برای مدت کوتاهی قطع شده و یا ولوم صدا ضعیف شود . این عدم هماهنگی بین صدا و تصویر به دلایل مختلف زیر می تواند رخ دهد :

18-1. بهم ریختگی تنظیمات دستگاه :

این مشکل در برندهای مختلف اتفاق می افتد . میتوانید با مراجعه به تنظیمات ایراد را از بین ببرید . برای اینکار نیازی به حضور تعمیرکار متخصص نبوده و خودتان میتوانید انجام دهید .

18-2. اختلال در عمکرد اسپیکر و بلندگو ها :

با بررسی اتصالات و سوکت ها ، قطعی اسپیکر را چک کنید . شل شدن سوکت می تواند موجب قطع و وصل شدن مداوم صدا شود .

19.مشکلات مادربرد تلویزیون :

اگر اشکال وارده ناشی از دو مورد قبل نباشد ، احتمالات به سمت خرابی مادربرد تلویزیون می رود . برای بررسی این موضوع باید به یک مرکز تعمیرات حرفه ای مراجعه کنید تا از آسیب های بیشتر به دستگاه جلوگیری شود .

19-1. وصل نشدن به وای فای Wifi :

ابتدا اتصالات شبکه اینترنت را چک کنید . ممکن است بدلیل محدودیت دامنه شبکه اینترنتی اتصال برقرار نشود . خرابی کابل lan یا بی سیم نیز می تواند مانع از اتصال تلویزیون به شبکه وای فای شود . درصورت سلامت موارد عنوان شده ، مشکل مربوط به سخت افزار دستگاه می باشد که باید توسط تعمیرکار بررسی و عیب یابی شود .

20. مشکل تصویر تلویزیون :

مشکلاتی نظیر قطع و وصل شدن تصویر ، بی کیفیت بودن تصویر ، بهم ریختگی رنگ و نگاتیو شدن تصویر و …    هرکدام از این ایرادات ناشی از دلایل متفاوتی است که باید بررسی گردد . نقص در بک لایت ، مادربرد و پاور دستگاه باشد . آسیب دیدگی پنل تلویزیون در اثر ضربه نیز از جمله مواردی ست که تصویر تلویزیون را تحت تاثیر قرار میدهد .

20-1. تصویر پیکسلی ( شطرنجی ) :

شطرنجی شدن تصویر می تواند ناشی از مواردی چون نوسانات ولتاژ برق -ضعیف بودن سیگنال های دریافتی دستگاه گیرنده – خرابی اتصالات و سیم های گیرنده  و …   باشد . اگگر با بررسی موارد گفته شده مشکل برطرف نشد ، ایراد مربوط به پنل تلویزیون است . رطوبت و ضربه خوردن از دلایل اصلی خرابی پنل تلویزیون هستند . درصورتیکه ایراد وارده محدود به پیکسل سوختگی باشد میتوان پیکسل های معیوب را تعویض کرد اما اگر پنل تلویزیون آسیب دیده باشد باید بطور کامل تعویض گردد .

20-2. دلایل خرابی بک لایت :

روشنایی نور زمینه را روی حالت بیشینه تنظیم نکنید . این کار باعث فرسودگی سریع دایودهای بک لایت می شود . درصورت مشاهده تصویر بدون صدا – نور پس زمینه به حالت سوسو – تاریک شدن بخشی از صفحه نمایش – عدم وجود نور پس زمینه  نشان وجود ایراد در بک لایت تلویزیون می باشد . جهت تعمیر بک لایت باید به یک مرکز تعمیر تخصصی مراجعه کنید .

سوالات متداول : 

1- درصورت آبخوردگی تلوزیون چه باید کرد ؟ درصورت نفوذ مایعات که اغلب رسانا هستند مشکلاتی نظیر نوارهای سفید و مشکی و خطوط عمودی روی تصویر  ایجاد می شود که جهت تعمیر باید فلت های آسیب دیده را تعمیر و درصورت لزوم تعویض کرد . اگر این اشکال موجب وارد شدن خسارت به برد الکترونیکی هم شده باشد ، باید توسط متخصص حرفه ای و بسیار با ظرافت تعمیر شود .

2-کند شدن تلویزیون : اگر مشکل مربوط به وجود اختلال در فرستنده تصویر نبود ، می تواند از واکنش ندادن درست و فوری پنل تلویزیون نسبت به اطلاعات ورودی باشد دراینصورت آنتن را چک کنید . اگر مشکل از آنتن نبود ، پنل تلویزیون باید و تعمیر بررسی گردد . 

3. شکستگی پنل : همانطور که پیشتر گفتیم ، در تلویزیون های LED و  LCD  ، پنل از صفحه اصلی و بک لایت و صفحات پولاریزه  بین آنها تشکیل شده است . اگر شکستگی مربوط به بخش صفحه اصلی نمایش باشد باید تعویض گردد .

4. خطوط عمودی و افقی ایجاد شده در پنل تلویزیون : اگر خطوط نامبرده تنها در یک سری از کانال های خاص پدیدار می شود میتواند نشانه ضعف سیگنال باشد که از طریق تنظیمات قابل رفع می باشد اما اگر این خطوط در تمامی کانال ها مشاهده می شود ، احتمالا دستگاه گیرنده یا برد ورودی و یا کابلی که تلویزیون به آن متصل است دچار مشکل شده است . اگر در تمام برنامه ها این مشکل وجود داشت میتوان اظهار کرد که تلویزیون مشکل سخت افزاری و یا نرم افزاری دارد که باید به یک تعمیرکار حرفه ای سپرده شود .

خدمات میکروتراشه : شرکت میکروتراشه با بهره گیری از بهترین مهندسان و تعمیرکاران زبده و همچنین مجهزترین ابزارآلات روز دنیا آماده ارائه خدمت و تعمیر پنل تمامی برندهای تلویزیون شما و هموطنان گرامی در انواع پلاسما – QLED – LED- LCD  می باشد روند ثبت  سفارش : قبل از انتخاب مرکز میکروتراشه برای تعمیر پنل تلویزیون خود میتوانید با کارکنان ما صحبت کنید و از مشاوره ایشان بصورت کاملا رایگان بهره مند شوید . سپس سفارش خود را در ثبت نمایید و یا با هماهنگی با کارشناسان ما  ، دستگاه را توسط اداره پست و یا تیپاکس ارسال نمایید .

متخصصان میکروتراشه در ابتدا عیب یابی دستگاه را انجام می دهند و بعد از اعلام هزینه به شما ، اقدام به تعمیر می نمایند . این در پروسه اولویت با تعمیر قطعه و بخش معیوب است . درصورتیکه تعمیر جوابگو نباشد ، مجبور به تعویض ان می شویم . تمامی قطعات تعویض شده همگی اورجینال و اصل بوده . پس با خیالی آسوده به مرکز ما تشریف بیاورید .

 تعمیر پنل تلویزیون بصورت فوق تخصصی و حرفه ای در مرکز میکروتراشه انجام میپذیرد . جهت اطلاع بیشترت در این باره میتوانید به روی    تعمیر تلویزیون و مانیتور    کلیک کنید 

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *